Weekend weg met je huisdier

Tips, als je een weekend weg met je huisdier wilt.
Weekend weg met je huisdier? Wie een weekend weg met de hond wil gaan, heeft talloze mogelijkheden. Van het huren van een Landal hondenbungalow tot een particulier vakantiehuisje aan de kust. Maar hoe zit het als je een weekendje met je kat, konijn of cavia weg wilt? Of met je geit of paard?? Zijn er mogelijkheden voor een weekend met poes, konijn of paard?

Vakantie met andere huisdieren soms mogelijk

Als er bij de omschrijving van het vakantiehuis of de hondenbungalow staat vermeld “huisdieren toegestaan” is het meestal ook mogelijk een poes, kanarie, cavia of ander klein huisdier mee te nemen. Een vakantie of weekend met je favoriete geit of pony is andere koek. Er zijn echter ook vakantieparken waar je bijvoorbeeld tijdens je weekend met je huisdier een paardenstalling kunt huren. In theorie zou daar ook je geit kunnen overnachten. Kortom, of je nu en weekend weg wilt met hond, paard, kat of vogel, in de vakantiewereld is er veel mogelijk. Ook als je een vakantiehuis met hond in Nederland wilt boeken.

Meestal hoef je niet op te geven welke huisdieren en mee op reis gaan

Als je een vakantiehuis of bungalow huurt waar huisdieren zijn toegestaan, staat er meestal niet vermeld welke huisdieren er niet zijn toegestaan. Dat betekent ook dat je bij de reservering van de huisdiervriendelijke accommodatie niet op hoeft te geven welk soort huisdier er mee gaat. Zo is het dus vrij eenvoudig om een vakantiehuis met poes of konijn te huren. Of je nu een weekendje aan zee of in de bossen wilt vertoeven, overal in Nederland en België zijn huisdieren toegestaan.

Hondenbungalow met omheinde tuin huren

Tip vakantie met hond. Als je met je hond op vakantie gaat ( kan ook een weekend met hond zijn ) kan je kijken of er ergens een hondenbungalow met omheinde tuin te huur is. Een goed omheinde tuin heeft het grote voordeel dat je hond tijdens je weekend weg met je huisdier niet weg kan lopen. Houd er wel rekening mee dat in het geval van een vakantie met een kat of klein huisdier zo een omheinde tuin geen meerwaarde heeft. Een kant zal over iedere omheining kunnen klauteren en weg lopen.

Als je huisdier iets beschadigt aan het vakantieverblijf, moet jij de schade vergoeden

Zeker niet onbelangrijk, deze tip. Als jouw huisdier, bijvoorbeeld je poes, het behang of bankstel van het vakantiehuisje beschadigt en de huiseigenaar ontdekt dat, kan jij jou als eigenaar van het huisdier aansprakelijk stellen voor de schade en deze op je verhalen.

hond ziek op vakantie

Zorg er dus voor dat de een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt waarbij huisdieren op vakantie mee zijn verzekerd. Het kan je een financiële schade besparen. Veel plezier met je weekendje met hond, kat, vogel of ander huisdier. Je kunt deze AVP verzekering via een assurantie tussenpersoon afsluiten net zoals een kortlopende of doorlopende reisverzekering.