Beste voeding voor je hond

Wat is de beste voeding voor je hond?

Informatie over de beste voeding voor je hond is een heel gewaagd onderwerp. De meningen zijn er namelijk sterk over verdeeld. Elke hondenbezitter heeft zijn eigen ervaringen en soms ook verschillende ervaringen met diverse rassen. Echter één ding hebben we allemaal met elkaar gemeen en dat is dat we willen dat onze honden zo gezond mogelijk eten!

beste voeding voor je hond

Soorten hondenvoer

Er bestaan verschillende soorten hondenvoer en daarin wordt er vaak een onderscheid gemaakt in brokken en vlees. Welke mogelijkheden zijn er? Wat zijn de beste hondenbrokken of voer en welke kun je het beste meenemen op vakantie voor een weekendje, week weg of midweek weg met hond.

Rauwe vleesvoeding

Rauwe vleesvoeding, dit is voer wat goed past bij het verteringsstelsel van honden. Dit vlees kun je zelf samenstellen. Jij bepaalt in dit geval hoeveel je van welk soort vlees voert en welke kwaliteit je gebruikt. Het is een ideale manier, omdat je deze kunt aanpassen aan je eigen hond, bijvoorbeeld als hij last heeft van bepaalde aandoeningen.

Vleesvarianten

Vlees kun je ook kant en klaar kopen, dit noemen ze kant en klare diepvriesvoeding (KVV). De basis van KVV bestaat uit rauwe gemalen vleesproducten. Een andere optie die je hebt is gevriesdroogd voer, dit wil zeggen vlees dat op lage temperaturen is gedroogd. Hierdoor blijven de eiwitten rauw en de meeste voedingsstoffen blijven hierdoor ook bewaard. Het is dus gewoon rauw vlees, alleen zonder bacteriën en zonder vocht.

Natvoer

Er bestaat ook natvoer. Het vocht is nog aanwezig en als het voer verhit wordt, dan worden alle bacteriën gedood. Vervolgens wordt het luchtdicht verpakt en is het houdbaar zonder conserveringsmiddelen. Er is wel een nadeel aan dit hondenvoer, want de voeding is verhit en dan zijn eiwitten veranderd. Dit noemen we ook wel denaturatie. Er zijn hierbij ook vele voedingsstoffen verloren gegaan. Om dat te compenseren wordt er gebruik gemaakt van kunstmatige voedingsstoffen.

vegetarische voeding hond

Vegetarische voeding voor je hond

Sommige mensen willen hun hond graag vegetarische hondenvoeding geven. Ook daar zijn de meningen over verdeeld, want honden zijn carnivoren (vleeseters). De reden dat mensen hun honden vegetarisch willen laten eten, is vaak vanuit ethisch oogpunt. Er zijn gevallen bekend van honden die volledig vegetarisch zijn opgevoed en welke geen gezondheidsproblemen hebben. Hoe dan ook, het is belangrijk bij deze voeding dat je de goede balans kiest voor je honden. Een evenwichtig voedingspatroon is belangrijk voor je viervoeter.

bungalowparken in Nederland met korting

Droogvoer

De laatste variant hondenvoer die besproken wordt is droogvoer. Dit is een variant die je eenvoudig mee kunt nemen en ook overal kunt voeren aan je trouwe viervoeter. Ideaal bij een vakantie met hond. Droogvoer staat bekend onder de naam hondenbrokken. Er zijn veel merken en verpakkingen in diverse hoeveelheden verkrijgbaar, waarbij ook weer gekeken kan worden naar je eigen hondenras en naar de leeftijd. Een pup heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan een hond op leeftijd. Welke voeding geef jij je hond? Wat de beste voeding is voor jouw hond, is afhankelijk van meerdere factoren. Droogvoer is bij een weekendje met hond het makkelijkst.

Een reactie

  1. josette vancauthem