Tips

Tips voor een leuk weekendje weg met hond

Een leuk weekendje weg met hond is voor iedereen aan te raden. Heb je huisdieren, dan is het geen kwestie van de deur dichttrekken en gaan. Een weekendje weg met hond kost net wat meer voorbereiding dan zonder je viervoeter. Het begint met de reis, met de auto, of trein? Is jouw hond daaraan gewend? Is de bestemming ingericht voor honden. Bij het boeken van dit weekend weg kun je dat meteen zien. Je krijgt dan een huisje toegewezen waar honden zijn toegestaan. Bij twijfel altijd navraag doen. Ga er bij een hulphond ook niet zomaar vanuit dat deze welkom is.

roompot honden welkom banner

Tips: Koffers pakken en op vakantie!

Voor jezelf neem je wat spullen mee, maar ook de hond heeft zijn bagage:
– het hondenpaspoort, ( zeker, bij weekendje met hond in buitenland )
– zijn eigen water- en voerbak, plaid, kleed, hondenmat of iets dergelijks, wellicht zijn mand als je die eenvoudig kunt meenemen,
– gebruikt de hond medicatie, vergeet deze dan niet,
– zijn riem plus een reserveriem,
– poep opruimzakjes,
– een tekentang zeker als je in een bosrijke omgeving op vakantie gaat.

Neem eigen voer voor de hond mee.

-eigen voer van de hond. Als je tijdens je weekend jouw hond ander voer geeft, zou hij daarop kunnen reageren met overgeven, diarree, darmen die opspelen door het andere voer. Riskeer dat niet, dit zou zomaar je vakantie in het water kunnen laten vallen.
Zijn er nog zaken die jij ooit bent vergeten en toch wel handig zijn als je met de hond een weekend weg gaat? Noteer deze als eerste op je bagagelijstje, zodat je ze niet kunt vergeten. Ook als je een vakantiehuis met sauna zoekt waar 3 honden welkom zijn, zijn deze tips waardevol.

landal aanbiedingen banner
Europarcs met hond banner

Goede voorbereidingen zijn het halve werk

Je kijkt er vaak erg naar uit om samen met je hond op vakantie te gaan. Of dat het nou gaat over een week, midweek of weekend, het is belangrijk dat je het samen naar je zin hebt. Vergeet daarom de belangrijkste spullen niet, leg alles tijdig klaar en dan kun jij goed voorbereid aan de reis beginnen. Vergeet tenslotte je camera niet, zodat je de mooiste momenten van samen vast kunt leggen en als je terug bent, nog lang na kunt genieten van het mooie weekendje weg. Deze tips worden je aangeboden door “weekendje weg met hond.nl

bungalowspecials met hond