De Veluwe, de leukste plek om een weekendje weg met de hond te gaan.

Wie binnen Nederland een weekendje met de hond wil boeken en van uitgestrekte bossen houdt, moet zeker eens kijken naar wat de Veluwe te bieden heeft. Nationaal Park De Hoge Veluwe is rond de 5.000 hectare groot en herbergt vele dieren waaronder edelherten, dassen en wilde zwijnen. Hier vind je natuurhuisjes voor een weekendje met hond Veluwe.

roompot honden welkom banner

Maar bovenal is De Veluwe het gebied voor een weekendje weg met de hond, een paardrij vakantie of een wandel- of mountainbike vakantie. Met de vele losloopgebieden voor honden en de vele paardrijroutes is dit gebied een ideaal gebied voor een vakantie met hond of paard. Via deze website kan je voor een weekendje weg met de hond op de Veluwe een leuk vakantiehuisje in het bos huren.

Bijvoorbeeld in Loenen, Kootwijk, Beekbergen of Vierhouten, leuke bosrijke plaatsen welke perfect zijn voor een weekend in de bossen.

landal aanbiedingen banner

Vakantiehuisje met omheinde tuin op de Veluwe huren.

Wie een weekendje erop uit wil gaan en de Veluwe als vakantiebestemming heeft gekozen, kan proberen een vakantiehuisje in het bos met omheinde tuin te huren. Het grote voordeel van het huren van een huisje met omheinde tuin is dat de hond, bij een stevig hekwerk van minimaal 180 centimeter hoog, niet weg kan lopen en ook niet achter het vele wild op de Veluwe aan kan gaan. Je kunt ook een hondenbungalow met omheinde tuin op de Veluwe huren. Dat is zeker prettig in het voorjaar als er veel kalfjes en wilde zwijnen geboren worden.  Maar een afgesloten tuin of terrein zorgt ook voor een stukje veiligheid, ook als er tijden het weekendje Veluwe kinderen mee gaan. Je kunt via deze site een huisje met afgesloten tuin op de Veluwe huren. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis op de Veluwe voor 4 personen met omheinde tuin.

weekendje weg met de hond Veluwe

Weekendje weg met de hond op de Veluwe tijdens herfstvakantie.

Weekendje weg met de hond tijdens de herfstvakantie? Ook dan is de Veluwe ideaal. Nergens anders in Nederland zijn de uitgestrekte bossen zo in de herfstsfeer. De bladeren van de bomen zij soms rood gekleurd en de mannetjes edelherten laten zich horen. De herfst is ook de tijd van de paddenstoelen. De kans is groot dat je er het eekhoorntjesbrood tegenkomt of cantharellen. Ofschoon deze paddenstoelen eetbaar zijn en goed herkenbaar, is het zaak er af te blijven.  Veel giftige paddenstoelen lijken op eetbare paddenstoelen en een vergissing kan grote gevolgen hebben. Veel vakantieparken op de Veluwe zijn hondvriendelijk en 1 of 2 honden zijn meestal toegestaan.

Europarcs met hond banner

Vuurwerkvrij vakantiehuisje op de Veluwe boeken tijdens Oud en Nieuw.

Veel mensen die honden hebben, boeken met kerst of Oud en Nieuw een vuurwerk vrije vakantie. Bij met name sommige RCN vakantieparken op de Veluwe kan je terecht voor een vuurwerkvrije vakantie. Ook als je een vuurwerkvrij weekendje met de hond op de Veluwe wil boeken, zijn er mogelijkheden. Boek een vakantiehuisje aan de rand van het bos en niet in de buurt van een dorp of stad en de kans is groot dat je zonder vuurwerkoverlast kerstmis en oud en nieuw door komt. Overigens presenteren meerdere vakantieparken zich in Nederland als vuurwerk vrij vakantiepark. Als je een weekendje weg met de hond met kerst of Oud en Nieuw wilt, kan je ook een vakantiehuisje in bijvoorbeeld Twente, Drenthe, Friesland of Zeeland boeken. In heel Nederland vind je vuurwerkvrije zones en vakantieparken die er alles aan doen om knalvuurwerk buiten de deur te houden.

Natuurhuisje midden in het bos op de Veluwe boeken.

De echte natuurliefhebber boekt voor zijn weekendje met hond een natuurhuisje. Natuur vakantiehuisjes liggen altijd op de mooiste plekjes in de natuur en ook op de Veluwe kan je een rustig en vrij gelegen natuurhuisje boeken. Wie denkt dat natuurhuisjes altijd eenvoudige vakantiehuisjes zijn, heeft het mis. Er zijn ook super luxe natuurhuisjes te huur, zelfs met privé sauna en zwembad. Vanaf ongeveer 300 euro kun je  al een luxe huisje met hond huren!


Als je een weekendje met de hond in een natuurhuisje op de Veluwe wil boeken, neem dan contact met ons op. Wij hebben ook een aanbod particuliere vakantiehuisjes die voor natuurvrienden beschikbaar zijn. Ook indien u een weekendje met 2 honden op de Veluwe wilt boeken.

weekendje weg met hond Ardennen

Geen vakantiehuisje op de Veluwe beschikbaar?? De Achterhoek.

Vakantie met de hond op de Veluwe boeken maar zijn de huisjes te duur?
Vakantiehuisjes op de Veluwe zijn niet altijd goedkoop. Indien er geen betaalbare vakantiehuisjes op de Veluwe beschikbaar zijn, kijk dan eens naar ons aanbod vakantiehuisjes omheinde tuin in de Achterhoek.  Vakantiehuisjes in de Achterhoek zijn doorgaans goedkoper dan huisjes op de Veluwe. Daarnaast ligt de Achterhoek dicht bij de Duitse Grens en kan je een weekendje met hond in de Achterhoek wellicht combineren met een dagje Duitsland. Ook voor een vakantie met de hond is de Achterhoek in Gelderland een fantastisch vakantie gebied.

bungalowspecials met hond