Weekend met hond op Waddeneilanden

Waarom een weekendje met hond op Waddeneilanden extra genieten is. Boek hier een huisje met hond op Ameland, Texel, Schiermonnikoog of Vlieland. Of boek een natuurhuisje met hond Waddeneilanden. Op de Waddeneilanden is de hond van harte welkom. Boek een vakantiehuisje met hond op Ameland, Texel, Vlieland of één van de andere eilanden in het Waddengebied.

roompot honden welkom banner

Waddeneilanden, ideaal voor een weekendje met de hond.

Een weekendje met hond Waddeneilanden boeken? Weg naar de Waddeneilanden is alsof je even in een andere wereld bent. De prachtige natuur, levendige dorpjes en sfeervolle accommodaties zorgen ervoor dat je op en top kunt genieten. Maar wat als je een hond hebt? Natuurlijk wil je ook graag dat je trouwe viervoeter met je meegaat. Ook voor een vakantie met hond voor 7, 8, 9 of 10 dagen. Een weekendje met hond aan zee, boek je hier.

landal aanbiedingen banner

Weekend met hond op de Waddeneilanden, lekker wandelen

Heerlijk wandelen langs het strand of stokken gooien in het bos. Ook je huisdier zal de eilanden waarderen. Misschien heb je wel eens ervaren dat het niet altijd makkelijk is om een hond mee te nemen. Een weekend met hond op de Waddeneilanden boeken, is niet altijd eenvoudig. Ze worden helaas niet overal hartelijk ontvangen en in sommige accommodaties zelfs niet toegestaan.


weekendje weg met hond aan zee

Weekend met hond op de Waddeneilanden en de boot?

En hoe zit het op de boot? Allemaal vragen die op je afkomen als je met je hond een weekendje naar een eiland wilt. Gelukkig zijn er twee Waddeneilanden waar voldoende mogelijkheden zijn voor een weekend met honden: Texel en Ameland. Wie hier nog niet eerder geweest is, zal zeker terugkeren. Hier vind je informatie over een weekend met hond op de Waddeneilanden. Hier voor een weekendje weg met hond op Texel.

Hond mee op de boot, je weekend Waddeneiland begint spannend.

Er gelden regels voor de boot als je een weekend met hond op Texel of Ameland geboekt hebt. Voor het vervoer van honden gelden vaak regels. Dat is ook zo als je met de hond naar Ameland of Texel vaart. Vanaf Den Helder vaar je in ongeveer twintig minuten naar Texel. Meerdere keren per dag is er een afvaart en je hond mag gratis mee. Eenmaal op de boot kun je kiezen of je de hond in de auto laat of dat je hem meeneemt op het dek. In dat laatste geval is het wel verplicht om de hond aan de lijn te houden. Jij kent je hond het beste en beslist daarom waar hij is tijdens de overtocht.

Aandacht voor je hond tijdens de overtocht met veerboot

Mocht je hem in de auto laten, vergeet dan niet het raam even op een kiertje te zetten. In principe gelden deze regels ook voor de boot naar Ameland. Houd er alleen rekening mee dat je daar voor het meenemen van een hond een kleine vergoeding moet betalen. De boot vertrekt vanuit Holwerd; een klein plaatsje in Friesland. Jou weekendje met hond op de Waddeneilanden begint al op de overtocht met de veerboot.

weekend met hond op Waddeneilanden - boten aan zee

Met 2 honden een weekendje Waddeneilanden boeken.

Ook met 2 honden kan je een weekend Ameland of Texel boeken. Wie 2 of 3 honden heeft en graag een weekendje weg wil naar één van de Waddeneilanden, kan ook een vakantiehuisje met hond op Ameland, Texel, Terschelling, Vlieland of Schiermonnikoog boeken. Ook het vervoer met de boot is geen probleem daar je een oversteek met de veerboot met meerdere honden kunt maken.

Weekend weg met hond Terschelling of Schiermonnikoog

Een weekendje weg met de hond naar Terschelling of Schiermonnikoog is wat moeizamer ook omdat er op Terschelling en Schiermonnikoog wat minder vakantiehuisjes beschikbaar zijn waar honden toegestaan zijn. Daar komt bij Schiermonnikoog, en Vlieland autovrij zijn. Een auto vakantie met hond op Ameland, Terschelling of Texel is meestal geen probleem. Je kunt dus gerust met 2 honden een weekendje Ameland, Texel, Schiermonnikoog of Terschelling boeken. Op de Waddeneilanden zijn honden zeker welkom. Een weekend met hond Waddeneilanden kan je ook met drie honden boeken. Boek bijvoorbeeld een huisje in het bos Waddeneilanden.


weekend met hond op Waddeneilanden

Europarcs met hond banner

Texel, leuk Waddeneiland voor een weekendje met de hond.

Op een aantal stranden in Texel mogen honden loslopen.

Weekendje weg met hond Texel

Texel is uitermate geschikt voor een weekendje weg met je hond. Het staat bekend als een zeer hondvriendelijk eiland. Je zult urenlang wandelplezier ervaren door het grote netwerk van wandelpaden. Er zijn echter ook veel beschermde natuurgebieden. Je hond zal dus niet overal los mogen lopen. Vooral in het voorjaar, tijdens het broedseizoen, kan dat lastig zijn. Sommige plekken zijn niet eens toegankelijk. Als ze dat wel zijn moet je je hond aanlijnen. Dit kan een reden zijn om bewust niet in het voorjaar naar Texel te gaan. Dit aannemende en rekening houdend met de regels op het strand is de periode van half september tot begin maart het meest aantrekkelijk om een weekendje weg te boeken. Boek dus een weekend met hond Texel of Ameland in de voorjaarsvakantie of herfstvakantie.

De hond mag in bepaalde periodes op de stranden loslopen

Dan, half september tot begin maart, mag een hond namelijk loslopen op de bewaakte strandgedeelten van Texel. Bedenk hoe heerlijk dat is; samen langs de vloedlijn. In deze periode mogen ze zelfs ook in een aangegeven deel van de duinen loslopen. Mocht je Texel al een paar keer eerder hebben bezocht, richt je dan eens op dat andere prachtige Waddeneiland, Ameland. Een weekend met hond op Waddeneilanden is geweldig. Een weekendje met hond op Ameland of Texel biedt je nog meer mogelijkheden.


huisje aan zee met hond

Veel losloopgebieden voor honden in Ameland.

Een eiland om verslaafd aan te raken; Ameland. En niet alleen jij, ook je hond. Dit eiland is een fantastische plek en jouw trouwe viervoeter zal er de tijd van zijn leven hebben. Op het strand mag hij lekker loslopen. Zelfs het gehele jaar door. Op andere gedeeltes moet je de hond onder appèl houden. Heel simpel gezegd: de hond moet naar jou luisteren. Uiteraard is het logisch dat het verplicht is om de hond aan te lijnen in de dorpen, op bewaakte badstranden en in het bos. Ook  Ameland kent prachtige natuurgebieden. Het verzoek is daar je hond aan te lijnen. Doordat de regels op Ameland het gehele jaar door gelijk zijn, kun je altijd een weekendje weg met hond boeken in de voor jou meest geliefde periode. Een ideale plek voor een vakantie met hond, Ameland. Een honden en mensen paradijs.

Hondvriendelijke vakantiehuizen op Ameland en Texel

Doordat de eilanden Texel en Ameland zo diervriendelijk zijn, is er een enorm aanbod aan vakantiehuizen.  Je kunt via deze website een weekend vakantiehuisje met hond op Ameland, Texel of één van de andere Waddeneilanden huren. Wie zelf gaat zoeken zal door de bomen het bos bijna niet meer zien. Vakantiepark met hond op Ameland of Texel boeken? De meest populaire bestemming is Landal Greenparks. Deze hondvriendelijk parken staan bekend om de locatie en liggen altijd in prachtige stukken natuur.
Op Texel  zit je tussen de duinen en op vijftien minuten lopen van het strand. Let bij het boeken wel goed op dat jouw huisje toegankelijk is voor honden. Dat zijn ze namelijk niet allemaal. Daarnaast is er HomeToGo. Zij staan bekend om het grote aanbod van huisdiervriendelijke vakantiehuizen. Let wel op: in veel huizen is maximaal één hond toegestaan. Heb je meerdere honden, dan is het soms even langer zoeken.

Weekendje kamperen met je hond op Ameland of Texel.

Een goedkoop en spannend weekendje met hond Waddeneilanden boeken?

Weekend met hond aan zee

Kamperen met de hond op Waddeneilanden

Een derde optie is kamperen met je hond. Op sommige honden campings op Ameland en Texel mag je zelfs meer dan drie honden meenemen. Dat is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van een huisje. Echter,  met kamperen wel erg afhankelijk van het weer. Daarom kan je, als je met je honden wilt kamperen op één van de Waddeneilanden, het beste een last minute Ameland of Texel boeken. Je bent dan verzekerd van goed weer en je weekendje met hond “kan niet in het water vallen”.  Ook een last minute vakantiehuisje met hond op één van de Waddeneilanden boeken, heeft voordelen. Je bespaart tot wel 30 % en kunt ongepland het avontuur tegemoet gaan. Een weekendje Waddeneilanden met hond is op een natuurlijke manier genieten en het avontuur aan gaan.

Weekendje met de hond op Landal GreenParks in Ameland.

Eén van de mooiste hondvriendelijke vakantieparken ligt op Ameland. Voor een weekend met hond op de Waddeneilanden die je nooit meer zult vergeten.

Weekendje weg met hond op Ameland

Ook op Ameland kun je kiezen voor een verblijf in een Landal Greenparks. Het park is omringd door strand, duinen, bos en kwelders. Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen. Wil je liever niet op een park, kijk dan eens bij het aanbod van Casamundo. Hier is het mogelijk om een prachtig particulier vakantiehuis met hond te huren. Veel van deze huisjes liggen midden in de natuur. In heel veel huizen is het toegestaan om een huisdier mee te nemen. Ben je een echte kampeerder en slaap je het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur? Zoek dan een leuke camping en vraag of het mogelijk is om jouw hond mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat Ameland, in vergelijking met Texel, een stuk minder campings heeft.  Zoals je ziet zijn de mogelijkheden legio. En of je nu kiest voor Texel of Ameland, op beide eilanden zul je samen met je hond een topweekend beleven!

bungalowspecials met hond