Blaffende hond op de camping tijdens weekendje weg

Wat te doen als er een blaffende hond op de camping is?

Stel je voor. Je bent op een honden camping in Drenthe en er is een hond vlak bij jouw caravan die van ’s ochtends vroeg tot ‘avonds laat blaft. Je hebt een vakantiehuis met hond gehuurd en je ergert je aan het blaffen. Je hebt zin in je weekendje met hond in Drenthe. Echter, je doet geen oog dicht en komt niet tot rust. Ga je dan naar de eigenaar van de hond toe om te klagen en deze erop te wijzen dat zijn hond 24 uur per dag blaft of laat je het maar gebeuren en ga je stilzwijgend akkoord met nog meer slapeloze nachten? Het lijkt een onzinverhaal maar het komt vaker voor dan je denkt. Ook met een vakantie met hond buiten Nederland. Okay, blaffende honden bijten niet maar ze kunnen je wel uit je slaap houden en je weekendje weg met je hond verknallen. Ons advies, als je tijdens een vakantie met hond overlast ervaart, ga gewoon op de persoon af die verantwoordelijk daarvoor is en vraag deze netjes en beleefd er wat aan te doen. Netjes vragen helpt meestal. Dat geldt ook voor een vakantie met de hond in het buitenland.

Weekend met hond aan zee

En als de eigenaar van de hond niet redelijk is en niet luistert?

Het kan voorkomen dat de eigenaar van de hond zich niets van jouw beklag aantrekt en de hond gewoon door gaat met blaffen. In dat geval kan jij je het beste tot de campingeigenaar vervoegen en je beklag doen. Het lijkt misschien niet sympathiek maar er zijn ook op een hondencamping grenzen. En als je een vakantiehuisje met hond op een vakantiepark hebt gehuurd, geldt het zelfde. Bij overlast meld je je tot de manager vakantiepark. Je hebt tenslotte recht op een relaxte vakantie met hond. Ook op een vakantiepark met hond in Nederland. Of je nu een weekendje met hond in Drenthe, Overijssel of Zeeland hebt geboekt, helaas kom je overal mensen en honden tegen die overlast veroorzaken en geen rekening met anderen willen houden. Assertiviteit en geduld is dan belangrijk.

Ook bij een weekendje met hond in de Ardennen, Duitsland of Frankrijk kan je overlast ondervinden. Ook daar geldt, vraag rustig en beleefd of de eigenaar van het huisdier rekening met andere gasten wil houden en word niet agressief. Er zijn al agressieve honden genoeg en als mensen ook nog eens agressief worden, krijg je gespannen situaties. Een vakantie met hond is er om te ontspannen. In 99 van de 100 gevallen kom je op honden campings en hondvriendelijke vakantieparken mensen tegen die wel rekening met andere vakantiegangers houden.