Is jouw hond verzekerd op vakantie?

Of je hond verzekerd is tijdens een weekendje weg lijkt een eenvoudige vraag. Het antwoord hierop is echter heel uiteenlopend. Als eigenaar van een hond word jij aansprakelijk gesteld indien jouw hond ongewild schade aan een derde toebrengt. Is dit het geval, dan zal jouw aansprakelijkheidsverzekering de schade veelal vergoeden. Afhankelijk van de manier waarop jij verzekerd bent, geldt eventueel wel een eigen risico.

Schade door jouw hond aan anderen

Een ander verhaal wordt het echter wanneer jij met je hond op vakantie gaat. Daar gelden namelijk in de meeste gevallen andere voorwaarden voor.
Veroorzaakt jouw hond schade aan iemand anders terwijl jij met je hond op vakantie bent, dan is het goed als je daarvoor een extra verzekering afsluit. Een hond kan in een vreemde omgeving snel in paniek raken, vooral als hij alleen wordt gelaten. Als hij hierdoor schade aan het vakantieverblijf veroorzaakt, dan word jij als eigenaar in de meeste gevallen aansprakelijk gesteld.

is jouw hond verzekerd op vakantie

Het komt echter ook wel eens voor, dat je een onderkomen in je vakantie betrekt, waar schade aan het vakantieverblijf is verzekerd door de eigenaar of verhuurder van het vakantieverblijf. Het is dus altijd goed om je voor vertrek te verdiepen in jouw specifieke situatie. Bij twijfel kun je de verhuurder of eigenaar altijd even vragen naar een eventueel aanwezige verzekering bij schade. Ook kan jij navraag doen bij jouw verzekeraar, mocht jij in het verleden een hondenverzekering hebben afgesloten.

Als jouw hond schade veroorzaakt, zal moeten worden vastgesteld, dat het daadwerkelijk jouw hond is. Het is belangrijk om de papieren van de hond dan ook mee te nemen als je op vakantie gaat met je viervoeter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het paspoort van de hond.

hond ziek op vakantie

Medische hulp voor jouw hond verzekerd

Natuurlijk is het ook denkbaar dat jouw hond ziek wordt, of medische hulp nodig heeft als jij met hem op vakantie bent. Als jij een reisverzekering voor jezelf hebt afgesloten, dan zit daar niet altijd een dekking voor jouw hond bij in.

Heb jij wel een huisdierenverzekering, dan kan het toch belangrijk voor de vakanties een extra module af te sluiten. Zo voorkom je een hoop leed. Mocht jouw hond medische zorg nodig hebben, dan voorziet de aanvullende module er tijdens jouw vakantie in, dat hij de juiste hulp kan krijgen, zodat jouw hond in de beste handen is. Dat deze medische hulp dan ook nog eens vergoed wordt is een zeer prettige bijkomstigheid, want medische zorg voor een hond loopt al snel in de papieren. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en juist in een vreemde omgeving kan een hond zich ineens heel anders gedragen dan thuis.

Houd er wel rekening mee, dat een hond die al klachten heeft bij vertrek naar een vakantie-adres in het buitenland, uitgesloten kan zijn van vergoeding. Kijk in de voorwaarden, of er sprake is van een dekking tijdens vakantie. Een check-up van je hond voordat je aan je vakantie begint, is dus altijd goed!