Goed voorbereid met je hond op vakantie of weekend weg

Je hond mee op vakantie, wat is er nu leuker dan dat? Samen genieten van lange wandelingen, zwemmen in het water, lekker eten en bovenal, genieten van elkaar. Niet alleen scheelt het je opvangkosten voor de hond, maar een hond meenemen tijdens een weekendje weg of vakantie kan een waardevolle toevoeging zijn. Maar daar gaat wel een voorbereiding aan vooraf, zoals het afsluiten van een hondenverzekering en ervoor zorgen dat je hond de juiste vaccinaties heeft.

roompot honden welkom banner

Zorg dat het paspoort op orde is

Als je je hond over de grens neemt, neem dan zijn paspoort mee. Een hond is verplicht om een chip te dragen, in het paspoort moet het nummer van de identificatiechip genoteerd staan. Zo kan je hond ten alle tijde geïdentificeerd worden. Zorg ook dat je de vaccinaties op orde hebt. In ieder geval is een rabiës vaccinatie verplicht als je met je hond naar het buitenland gaat. Sommige landen vragen ook nog om specifieke vaccinaties. Als je je paspoort bent kwijtgeraakt, vraag dan op tijd een nieuwe aan bij de dierenarts, zodat je hond met paspoort op reis kan.

Check de regels van het land

Landen hebben zo hun eigen regels voor de invoer van huisdieren. Zo mogen sommige rassen in bepaalde landen niet worden ingevoerd, dit gaat vaak om zogenaamde hoog-risico honden, zoals een Pitbull Terriër of een Fila Brasileiro. Als je hond lijkt op één van de verboden honden, dan moet je met een stamboom kunnen aantonen dat je hond van een ander ras is.

landal aanbiedingen banner

Welke honden in welke landen verboden wordt is verschillend. Landen kunnen ook regels hebben met betrekking van het meenemen van je viervoeter in het openbaar vervoer, zoals het gebruik van een muilkorf. Ook kunnen landen regels hebben opgesteld over het vervoer van je hond in de auto, bijvoorbeeld aan een tuig of in een bench. Check de regels ruim van tevoren voordat je op reis gaat, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Europarcs met hond banner

Weekendje weg met hond Duitsland

Hondenverzekering goed op orde hebben

Als mens zijnde sluiten we vaak een reisverzekering af. Met deze reisverzekering ben je verzekerd tegen diefstal of schade van je spullen, maar kan je ook verzekeren bij ziektekosten. Een hond valt bij de meeste reisverzekeringen niet onder de dekking. Ook als je een hondenverzekering hebt afgesloten, worden niet automatisch ziektekosten die in het buitenland gemaakt worden vergoed. Bij een hondenverzekering heb je verschillende dekkingen en je kan je huisdierenverzekering bij sommige verzekeraars wel uitbreiden met een reisverzekering.

Top vakantiehuizen voor Weekendje weg met hond in Nederland

Met een uitgebreide dierenverzekering ben je verzekerd voor medische kosten voor je hond in het buitenland. De dierenverzekering vergoedt dan het Nederlandse tarief. Als de behandeling in het buitenland duurder is, dien je zelf dat verschil te moeten betalen. Let er wel op dat de hondenverzekering de vergoeding mogelijk niet uitkeert als je hond al klachten heeft en je neemt hem mee naar het buitenland waar hij vervolgens behandeld moet worden aan deze klachten. Wanneer je er twijfels over hebt, is het verstandig om met je dierenarts te overleggen of het verstandig is om je hond mee te nemen naar het buitenland.

bungalowspecials met hond