Bescherm uw hond tegen insectenbeten

De vakantietijd staat weer voor de deur. De dagen worden langer, de temperaturen hoger en de insecten actiever. Een insectenbeet kan uw vakantie behoorlijk verpesten zeker wanneer u een bijensteek of een beet van een horzel oploopt. Ook uw hond kan slachtoffer worden van deze en andere insecten. Wanneer u uw hond meeneemt op vakantie is het goed te weten hoe u moet handelen wanneer uw hond gebeten wordt door een insect. Voorkomen is altijd beter dan genezen. In de Aldi folder en aanbiedingen vindt u deze week diverse raamhorren.

Tekenbeet

Wel bijna het meest bekende beestje dat zich graag nestelt op uw hond. Teken zijn best gevaarlijke beestjes die de ziekte van Lyme kunnen verspreiden. Ook voor honden kunnen teken vervelende gevolgen hebben wanneer ze niet tijdig worden verwijderd. Een teek kan Babesiose overbrengen. Dit kan bloedarmoede, donkere urine en zelfs nierfalen veroorzaken bij uw hond. Zaak om zo snel mogelijk een teek te verwijderen dus. Liefst met behulp van een tekentang of een pincet. Mocht de kop van de teek blijven zitten in de huid dan komt die er vanzelf weer los van.

zielig kijkende hond vanwege vuurwerk

Beet van een bij of wesp

Kleine vliegende beestjes die ook nog een brommend geluid maken. Sommige honden zijn er dol op om te jagen. Ze springen en happen naar het insect wat tot gevolg kan hebben dat de hond gestoken wordt wanneer dit een wesp of een bij betreft. Net als mensen kunnen ook honden een allergische reactie krijgen op een insectenbeet. In geval van een allergische reactie is het zaak om zo snel mogelijk bij een dierenarts te geraken. Wespen zijn echte doorzetters en prikken graag meerdere keren. Zij verliezen immers hun angel niet en kunnen dus meerdere pijnlijke beten veroorzaken. Wanneer uw hond meerdere steken in de bek heeft kunt u best een dierenarts raadplegen.

Muggen

U verwacht het misschien niet direct maar muggen zijn niet alleen plaaggeesten voor ons mensen. Ook uw hond is een aantrekkelijk doelwit voor de mug. De meeste honden zullen er weinig tot niets van merken maar wanneer de hond een allergische reactie heeft kan zich een grote bult vormen. Bovendien kunnen bepaalde muggen dodelijke hartwormen verspreiden. Vooral wanneer u op vakantie gaat met uw hond naar warmere landen als Spanje, Portugal, Italië of naar het zuidelijke deel van Frankrijk, moet u uw hond goed beschermen tegen muggen. Een infectie met hartwormen loopt helaas vaak dodelijk af. Gebruik op uw hond in elk geval geen beschermmiddel dat bestemd is voor gebruik door uzelf.